Thursday, July 30, 2009

❤ jOm La KoMeN!! ❤

u all.....boring kan da lame takde update???
haa..ni cik ida bg baekk punyee~~

korang ridu nak mengomen n mengutuk kan...

sile2 lah k??



segala komen dialu2kan...

ape lg silelah komen gambar2 di bawah ni k???

bg yg empunye diri jgn marah ye....??

ni biase la kalo ade blog mesti ade gossip...

n moga2 ramai yg doakan kalian bersatu...













❤aaaAAAmiiinnnnnn~ ❤




✮ HiBuRKaN HaTi ✮









jgn marah2 ye semua krn da lame xde update...
ari ni cik ida nak bagi u all gelak k??
kalo xlawak pun gelak gak k??
jg la ati cik ida..heheh~~
tgok kucing kat atas ni..
cik ida lom cite lagi dia da glak besar...
pandai amek ati cik ida...


yeay~~~
u all ni ade beberape kesah yg bleh wat u all gelak...
gelak jgn xgelak k??
thanx....



1. "Kenapa lelaki perlu beristeri tiga... ."

Jawapannya kerana :
kerana kalau kawin satu isONE
kalau kawin dua isTWO
kalau kawin tiga barulah isTERI... ..






2. SENYUM pada orang tua tanda sayang.
SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih.
SENYUM pada kekasih tanda cinta.
SENYUM depan computer tanda gila,
masih SENYUM lagi... memang sah GILA!






3. " Manusia jatuh CinTa??Tak heran... "
Kuda makan RuMpuT?? Tak aneh...
MONYET pandai picit TETIKUS?? HEBAT!!!! ( MOUSE )
MASIH PICIT??
LUAR BIASA!!!!





4. "Cinta..ibarat kentut... "
makin dipendam makin gelisah...
bila di lepaskan ... ... .
ahhhhhhh lega rasanya... ... .




5.Aku terpaku dek renungan matamu,
hatiku tertanya-tanya, BENARKAH ini?
nafas ku tertahan, kau tunduk SEGAN..
lalu ku bertanya, "kau..kentutkan?"






6. "... bila hidupmu dlm kegelapan, "
maka berdoalah; dan apabila selesai berdoa, jika kegelapan masih mengelilingimu maka bayarlah bil letrik yang tertunggak tu!!




♚ pRiNCeSS cHaRmiNg ♚





hahaha...
ade ke ayat mcm 2???
mcm xde kena mengena jew entry n ape yg cik ida nak tulis ni...

cik ida memang memohon maaf sgt2...
ye la, lame btol cik ida tak update blog ni...
alasan2nye:::
=>cik ida sgt2 sibuk dgn kerja cik ida as baby sitter.. =>cik ida ter'addict' mengupdate blog sendri...hehehe...
*cik ida taw alasan ni xleh pakai...kuang asam jew cik ida ni....

ok2 la....cik ida update slalu k?
sbb cik ida da import diri cik ida dr own blog untuk jd author..
*ape ke pelik jew bunyinye~~sape2 kaki blogging taw la k??heee~~~






Friday, July 17, 2009

aLHaMDuLiLLaH~~~



semuanye berjalan lancar....

operation iris sofea success...
so, cik ida cube luangkan mase untuk update blog ni k....
even blog cik ida pun tak terupdate...
n sb 2 xde sape2 nak follow(ayat mintak ade yg sudi follow~~)
hehehe...
http://www.emocutez.com


hmmm..

lg 1 benda cik ida nak bg taw...
u all scroll page ni sampai bawah...
tak pun kalo da malas sangat, press "end" jew k..
kat ctu cik ida ade letak calendar...
all members birthdays~~
http://www.emocutez.com



snang nak taw birthday u al...

kalo nak name u all tersenarai..
sile komen dibawah ni n bg taw birthday k??
kerjasama anda diperlukan..
kalo tak letak.
nanti cik ida xwish jgn marah plak ye???hahaha...
http://www.emocutez.com



Wednesday, July 15, 2009

CiK iDa BuSy~~

u all!!!
cik ida minta maaf banyak2 k??
dlm minggu ni cik ida xdapat kot nak poast byk entry..
bukan sebab cik ida malas...
tapi anak buah kesayangan cik ida masuk hospital...
dia akan di operation...

huhuhu...sedey taw cik ida....
dia kecik lagi...
name nye iris sofea...
baru nak masuk 4 bulan...
sedey~~


esok pg2 lam kul 7.oo a.m iris nak kena operate....
waa~~~cik ida sayang dia...
u all tolong doakan semuanya ok ye??
da rase mcm anak cik ida lak..
walaupun sebenarnye iris anak akak cik ida...
CIK IDA SAYANG IRIS SOFEA....!!!!

so, u all jgn la bosan menjenguk page ni k???
walaupun tiade update...
cik ida mungkin sibuk jaga my lovely nephew tu~~
tapi cik ida akan cube sedaya upaya k???
maaf ye u all!!!


cik ida post kan beberapa pic untuk tatapan u all..
pics ni time cik ida melawat iris petang tadi...
di GH seremban....
nak masuk senawang specialist hospital (tempat akak cik ida kerja)..
tapi pakar yg baik ngan akak cik ida suggest wat kat GH..
team docs dia ade kat sane..
so, no choice....


sempat cik ida n iris posing time suapkan dia whipped potato KFC (her fav)..tu yg comot mulut dia..hehehe...


ni plak iris macam bengang dipaksa posing..!!!hehehe...angkara cik ida..


wah!!!rindu nye si bulat ni..u all tengok bulu mata dia...huh..jeles~~


kaki posing gak...suke tgok camera~~


hmmmm...macam cik ida tak???


luv u so much iris sofea..hope u get well soon....


p/s:: cik ida minta maaf sgt2 k?? u all doakan bersama k??




Tuesday, July 14, 2009

HaPPY biRtHdaY PoLAnD~~



SELAMAT HARI JADI~~
SELAMAT HARI JADI~~

SELAMAT H
ARI JADI POLAND~~
SELAMAT HARI JADI~~

hmmm..seorang lagi member kite menjejakkan kaki ke alam 22 tahun...acc, cik ida xtaw pun ari ni birthday c poland ni...ni pun info dr amirul a.k.a block...thanx inform cik ida k..???thanx a lot...


MOHD IZUAN BIN ABU SAMAH a.k.a POLAND...
kuat gak ingatan cik ida kan?haha...
siap hafal name pnuh semua lg...
padahal yg coming ni xtaw la ingat ke tak..
hehehe....


ni la incik poland kiter...bergaya semacam jew... =p



ni lebih kurang yg latest pic incik poland la..wat tatapan semua...


haaa....ni paling cik ida suke..sbb ade pic cik ida..hahaha..mencapub lebey..(siap edit lg)hahaha...ni la org kuat raja itam dulu...


ha!!! incik poland blom masuk 22 da pandai pegang baby..ni da bley pecahkan rekod batch ni..org 1st kawen.hehehe...


p/s:: mari doakan agar incik poland panjang umur n dimurahkan rezeki N dicepatkan jodoh(waah!!cik ida bergosip plak..hahaha.....)


UPDATE:::
RUPENYE CIK IDA KENA SEDAR DIRI SEBAB MEMANG INGATAN CIK IDA TAK KUAT MANE PUN...ACC, BIRTHDAY POLAN ESOK 15/7...ARI NI BARU 14/7...MAAF SESANGAT YE POLAND...HUHUHU.....TP KIRE HALAL LA EN3 NI K??TAK KAN CIK IDA NAK DELETE BALIKKAN...SEMUA MEMAHAMI KN??(da cuak sbb salah sebenarnye~~) *wink*


Monday, July 13, 2009

SOLAT DAN 5 JENIS MANUSIA~~




SUDAH lama kita bersolat, tetapi nampaknya keajaiban dan jaminan solat yang disebut Allah masih samar-samar dalam kehidupan kita.


Allah memberi jaminan dalam firman-Nya, bermaksud: "Sudah pasti berjaya orang mukmin iaitu orang yang khusyuk dalam solatnya." (Surah al-Mukminun: 1,2)

Pada pertemuan kali ini, penulis mengajak remaja dan siapa saja bermuhasabah mengenai peringkat solat.

Bukannya konsep kejayaan dan cara hendak mencapai khusyuk, tetapi ada beberapa jenis dan golongan serta gaya bersolat di kalangan orang Islam yang semuanya akan mempengaruhi perangai dan cara hidup.

* Jenis Pertama

Hari ini, ramai umat Islam yang tidak bersolat, bahkan ramai juga yang tidak tahu hendak bersolat. Ada yang menafikan kewajipan solat, mereka jatuh kafir sebab itu kadangkala perangainya dengan si kafir tidak ada beza.

* Jenis Kedua

Orang yang melakukan solat secara zahir saja, malah bacaan pun masih tidak betul, taklid buta dan main ikut-ikut orang lain.

Jadi, golongan ini sekejap bersolat, sekejap tidak. Jika ada masa dan emosi baik, dia bersolat. Kalau sibuk dan ada program kenduri, pesta ria, berziarah, bermusafir, letih dan penat, dia tidak bersolat.

Orang ini jatuh fasik. Tidak belajar solat mahupun secara rasmi atau tidak rasmi. Ilmu mengenai solat ialah apa yang dipelajari ketika kecil dan tadika saja. Golongan ini tertolak, bahkan berdosa besar dan hidup dalam keadaan derhaka kepada Allah.

* Jenis Ketiga

Golongan yang melakukan solat cukup lima waktu, tepat ilmunya, faham setiap bacaan solat, Fatihah, doa Iftitah dan tahiyatnya, tetapi tidak dihayati dalam solat itu.

Fikirannya masih melayang mengingatkan perkara dunia tanpa menghayati solat. Golongan ini dikategorikan sebagai solat ‘awamul Muslimin’ dan jika dididik serta ditambah mujahadah (kesungguhan), dia akan berjaya dalam solat.

* Jenis Keempat

Golongan ini baik sedikit daripada golongan sebelumnya, tetapi main tarik tali dalam solatnya.

Sesekali dia khusyuk, sesekali lalai pula. Apabila teringat sesuatu dalam solatnya, teruslah terbawa-bawa, berkhayal dan seterusnya.

Apabila teringat Allah secara tiba-tiba, insaf dan sedarlah semula, cuba dibawa hati serta fikirannya untuk menghayati setiap kalimah dan bacaan dalam solat. Begitulah sehingga selesai solatnya.

Peringkat ini orang terbabit akan mula memasuki zon ‘memelihara solat’, tetapi masih belum seronok dengan solat.

* Jenis Kelima

Golongan yang melakukan solat tepat ilmunya, faham secara langsung bacaan dan setiap lafaz dalam solatnya.

Hati dan fikirannya tidak terbawa-bawa dengan keadaan sekeliling sehingga pekerjaan serta apa pun yang dilakukan atau difikirkan di luar solat itu tidak mempengaruhi so latnya.

Walaupun dia memiliki harta dunia, menjalankan kewajipan dan tugas keduniaan seperti perniagaan, semua itu tidak mempengaruhi solatnya. Hatinya masih dapat memuja Allah dalam solat. Golongan ini disebut orang soleh.

Sebenarnya banyak lagi peringkat solat, tetapi keterbatasan ruangan sekadar lima tahap ini rasanya sudah boleh mu hasabah diri mengenai tahap solat yang kita lakukan.

Jika kita berada di peringkat satu, dua dan tiga, kita sebenarnya belum selamat dan mungkin solat tidak mampu mendapat jaminan Allah.

Ibadat solat boleh membangunkan jiwa dan iman, men jauhkan daripada yang buruk dan merungkai mazmumah (sifat keji), menanamkan mahmudah (sifat terpuji), me lahirkan disiplin hidup dan akhlak yang agung. Semoga solat kita akan berlangsung sebagai mi'raj.


marilah bersama kita renungkan..di mana letaknya kedudukan kita~~



HARAM menikah dengan gadis satu kampung!!!!!



JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru.
Setelah diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin,
JAKIM dan ahli ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 February tahun 2006:

"HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAH DENGAN GADIS SATU KAMPUNG"

Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru. Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara tersebut:

Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis satu kampung?

Pegawai Kanan: Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi kalau menikahi 'satu kampung'...!!! Kau dah 'sasau apo haaa'?!

jgn mara ye semua~~gelak~~gelak~~gelak~~




Saturday, July 11, 2009

MaRi KeTaWa~~




cik ida taw u all mesti boring kan kalo visit page ni tp xde pape en3 baru..

so, mulai ari ni cik ida memang akan update tiap2 ari..
tak kesah la cik ida nak buat lawak ke..
nak bg info terkini ke..
pape jew la..
yg penting bg cik ida dapat menghiburkan u all....

kali ni ade lawak la cket..
hehehe...
harap u all ketawa membacanye...
jgn tension2 k??
hidup kite kne enjoy!!!
(but ade batasannye.....)
INGATT!!!!!

CARA MENJAWAB TELEFON KITA SALAH SEBENARNYE...


Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).


. 1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
. Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

. 2. Soalan: haloo, siapa disana?
. Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

. 3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
. Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

. 4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
. Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

. 5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
. Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

. 6. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
. Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

. 7. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
. Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

. 8. Soalan: halloo... ...
. Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

. 9. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
. Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

. 10. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
. Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

. 11. Soalan: assalammualaikum...
. Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib
. jawab)

http://www.emocutez.com

JANDA HILANG PEDOMAN


Salmah seorg janda yang mempunyai ank perempuan tunggal bersusia 6 tahun, sejak kematian suaminya,kehidupanya tidak terurus, makan minum pakai tidak menentu sehingga anak ppuannya tidak berbaju adakalanya.


Sedang seronok anaknya bermain pasir ,(mcm biasa x pakai pape). Kebetulan, lalu Usop seorg duda kaya dikampung itu, kerana terkejut melihat anak salmah..

Usop: oi budak mana baju??ei.. malu…mak mana? Nah2.. RM 20. Soh mak beli baju tau!!

Anak salmah pulang dan mencrita segalanya sambil mghulur wang RM 20, salmah sgguh terkejut dan seronok..(xpasal2 dapat RM 20).. Salmah: hurmm kalo aku xpakai pape, mesti dapat RM200..hehe(suke)..

Waktu yg dituggu, salmah menuggu usop lalu,dirinya sudah pun tidak berseurat benang pun dgn harapan usop akan memberinya wang yg banyak..5 minit pastu usop pun lalu..Usop: fuyo!! Mana baju kamu? Nampak #%$% kamu tu..ow x sanggup aku,..dirimu begitu x terurus..dgn nada sedih + geram melihat salmah yg xpkai pape tu.. lalu usop,, nah! RM 0.20.. Salamah: eh 20 sen je??

Usop: cukuplah ,beli pisau cukur!!

http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.comjomla kite gelak beramai2!!!hehehe.....http://www.emocutez.com



Friday, July 10, 2009

PLEASE HELP ME~~



http://www.emocutez.com
hahaha....

ngade2 jew title entry cik ida kali ni...
acc, cik ida nak mintak jasa baik all members untuk memberi kan alamat email semua...
nanti ape senang cik ida nak contact...

http://www.emocutez.com



cara2 untuk cik ida senang menghubungi semua::
==>> add cik ida di ym ym cik ida
==>> kalo ym problem, email jew cik ida as intro.. email cik ida
==>>add cik ida di friendster.. FS cik ida
==>>add cik ida di facebook... FB cik ida
==>>cik ida pun ade blog gak kalo nak visit la n komen la pape..tgalkan contact pun bleh gak kat sini... >> blog cik ida
==>> susah2 sangat amek jew fon number cik ida ni..senang2 sms n bg taw name k? 019-3701087


ni semua supaya senang la kalo ade pape xtvt nant..
senang la cik ida nak contact..
cik ida mohon kerjasama semua k??http://www.emocutez.com


lagi 1 ade tak sesiape yg masih ingat brape org ye all members kita?
kire batch triple-04 ni..tolong ye bg taw cik ida..
thanx u all...
http://www.emocutez.com





Wednesday, July 8, 2009

PICS REUNION~~



ni cik ida nak share link untuk u all semua tengok pics yg ade time reunion...
tak kesah la yg join or tak..
ni link dia k??


click below::
mr.acap blog...
(ni da promote dapat komisyen x ni??hehehe....)



kredit to mr.acap yg sudi jd phothographer on that day...
jasamu dikenang....




thank you




NEW BACKGROUND~~~



saje2 la ck ida nak mencapub n promote cket...
nak tanye pendapat u all sebenarnnye...
cantik tak background yg baru ni??
ke u all rase lame nye lg ok?

acc, cik ida rase yg ni lg snang nak bace..
n nampak kemas...
so, u all.....
silelah komen k???
komen anda di alu2 kan....




HAPPY BIRTHDAY WAN~~








Allah selamatkan kamu.....
Allah selamatkan kamu.....
Allah selamatkan wan nurhayati...

Allah selamatkan kamu.....









hari ni bitrhday sorang lg member kita..

WAN NURHAYATI BINTI ABDUL RAHMAN...

(btol ke nam
e ayah ki ni eyk wan??hehe...aku lupe ar...kalo salah komen kat bawah ni k?)
wan a.k.a semut..

da besar da sekarang..

da tua da sebenarnye..

ni la geng baik cik ida time skolah dulu...

sayang ko wan!!!!
mmmuaahhxxx.....
hehehe.....




ni muke wan yg becok..time makan pun nak bising2...hehehe...


tgok wan yg selim melim sebelum menjadi seperti sekarang... =p
(jgn marah wan...)


ni la wajah terbaru wan....chomey (da bulat)..wee~~

da mcm orang yg terlalu matang berbanding time skolah dulu~~cik ida doakan mereka kekal selamanye~~da 22 tahun..semuanye da perlu berfikir ke arah ni..(cik ida jew tak lagi..heheh~~)






Tuesday, July 7, 2009

HAPPY BIRTHDAY IJA~~



happy bithday to you....
happy bithday to you....
HAPPY BIRTHDAY TO IJA.....
happy bithday to you~~~~




hari ni merupakan birthday member kita...
SITI NURHIJJAH BINTI MOHD YUSOF a.k.a IJA..
(kalo salah name btol 2 sorry k?cik ida da tua..banyak benda kena ingat.hehehe...)




sebenarnye mulai hari ni cik ida akan sentiasa mengucapkan birthday members kat blog ni..
tapi untuk yg cik ida taw jew la(yg len jgn marah k)..
cik ida taw mungkin dari facebook @ friendster k..
mula2 cik ida ingat nak wat starting bulan 7..
tapi ari tu busy untuk reunion..
maaf ye????




tapi cik ida tak lupa 1st July ari tu birthday member kita gak..
SHAHRUL AKMAL BIN HASAN a.k.a CHENDOL..
(ni pun xpasti btol x name pnuh tu..hehe..)
HAPPY BELATED BIRTHDAY CHENDOL..
so u all da 22 tahun sekarang...






cik ida mengucapkan semoga panjang umur & dimurahkan rezeki kepada kalian....








Monday, July 6, 2009